Fri frakt vid köp över 599:- / Snabb leverans / Alltid naturligt & ekologiskt


puroBIO Cosmetics

-Belive In Organic


Made in Italy!  Företaget puroBIO Cosmetics dök först upp på skönhetsmarknaden i april 2014. Företagets allra första framträdande var på mässan SANA, Bologna samma år, där endast 19 stycken makeup pennor visades upp. Dessa pennor hade en unik modulär sammansättning som tillsammans kunde täcka hela sminkningen (förutom basen) läppar, ögonbryn, hela ögonområdet och blush! Produktsortimentet har sedan dess utvecklats till ett stort utbud av foundation, concealer, bb cream, läppstift, ögonskuggor och mycket mer. Idag är puroBIO Cosmetics ett välkänt varumärke med stor kundkrets och återförsäljare världen runt. Deras produkter innehåller enbart naturliga ingredienser som är lika snälla mot en känslig hy som mot naturen. Samtliga produkter är helt fria från hälsoskadliga ingredienser och absolut inte testade på djur- Cruelty Free!

Namnet återspeglar även den starka viljan i att erbjuda så naturlig och ”ren” kosmetika som möjligt utan att du som kund ska behöva ge upp en prestanda av hög kvalitet. Hela sortimentet är certifierat med CCPB NATRUE, vegan OK samt och Nickeltested, ingenting testas på djur. CCPB ställer höga krav på vad produkterna får innehålla och vilken behandling ingredienserna ska ha genomgått, detta för att kunna garantera ett naturligt innehåll. Vegan OK garanterar att företaget håller en etisk standard och att produkterna består av vegetabiliska ingredienser. Symbolen för Nickel Tested garanterar en nickelfri produkt, för att inte orsaka allergiska reaktioner.

puroBIO Cosmetics arbetar aktivt för att värna om vår miljö och moder jord. Hållbarhet är en självklarhet. Arbetet drivs hela tiden framåt med nya innovativa förpackningar, refillsystem, och refills. För att aktivt bidra till en cirkulär ekonomi- REDUCE, REUSE, RECYCLE- har puroBIO utvecklat ett unikt refillsystem. Det smidiga refillsystemet är utvecklat för alla fasta creme,-puder,-foundationprodukter och minskar de resurser som används för att tillverka förpackningen vilket även minimerar slutavfallet. Även de nylanserade läppstiften har nu en fantastisk refillfunktion. Alla puroBIOs MakeUp produkter är tillverkade av upp till 80% återvunnen plast och pappersförpackningarna är tillverkade av FSC certifierat papper som är tryckta med vattenbaserad färg. 

Företaget strävar konstant efter att hitta nya miljömässigt hållbara lösningar. Alla produkter ska hamna rätt, med minsta möjliga miljöbelastning och med möjligheten till att bli till en ny förpackning. Allt för att undvika överkonsumtion och onödigt avfall.  Då huvudbolaget är baserat i södra Italien med ett genomsnitt av 2594 timmar sol om året, så drivs både kontor och lager med hjälp av solpaneler.

puroBIO Cosmetics finns representerade i framförallt Sverige, Finland och Norge men återförsäljarna finns även i många av världens övriga länder såsom Frankrike, Polen & USA. Du hittar puroBIO´s produkter hos oss som exklusiv distributör av varumärket i Sverige men även hos våra fantastiska återförsäljare runt om i landet (ni hittar dem alla under ÅTERFÖRSÄLJARE > i menyn). Är du själv intresserad av att sälja eller använda puroBIO´s produkter på din salong, butik eller webbshop? Kika då in under menyn BLI ÅTERFÖRSÄLJARE > för att läsa mer, du kan även kontakta oss för ytterligare information eller frågor. 

Vi på puroBIO Sverige lägger ner hjärta & själ så att alla ska kunna ha möjlighet att använda sig av naturlig & ekologisk makeup. Kvalitet & medvetenhet ska absolut inte behöva kosta mer! 

We Are puroBIO Sverige!