Fri frakt vid köp över 599:- / Snabb leverans / Alltid naturligt & ekologiskt


logo cosmetici biologici
NATURLIG MAKEUP 

Våra produkter certifierade av den italienska organisationen CCPB srl. som är en akrediterad certifierare för NATRUE i Ialien. Vilket innebär att de produkter som certifieras av CCPB srl. måste upprätthålla identiska krav som de NATRUE ställer vid certifiering. CCPB srl. upprätthåller strikta krav på kvalitet och tillförlitlighet på produkterna som de certifierar och kontrollerar hela vår produktionskedja.www.ccpb.it.

logo nikel testedNICKELTESTAT

Nickel kan orsaka allergiska reaktioner. Därför är alla våra produkter nickeltestade och fria från nickel.
Alla produkter bär därav symbolen “NICKEL TESTED”. Enligt EU-direktiv nr. 1223/2009 så får kosmetiska produkter producerade i Europa inte innehålla nickel, detta sedan 2009. puroBIO Cosmetics testar därför alla sina produkter enligt metod En 1811. Nickeltesterna sker under en hel veckas tid för att mäta nickelutsläpp genom atom absorptions spektroskopi. 

logo vegan okVEGAN OK

För att få använda sigillet från VeganOK så genomförs en etisk granskning av både företaget och produkterna innan en certifiering sker. Produkternas ingredienslistor granskas för att säkerställa veganskt ursprung. Som ett sista steg i granskningen förbinder sig det aktuella företaget sig till att upprätthålla denna certifiering. Certifieringen garanterar även att inga djurtester har utförts i något led i produktionskedjan, vare sig i ingredienser eller slutprodukt. Kriterien omfattar alla produkter i hela sortimentet. Etik- och Vetenskapskommittén från organisationen för italienska veganer, “Vegani Italiani Onlus” utför sedan periodiska granskningar för att se till att certifieringskriterierna upprätthålls.
www.veganok.com


logo-natrue-150 NATRUE

NATRUE fastställer sina kriterier för certifiering med hjälp av en oberoende vetenskaplig kommitté  som i sin tur beslutar vilka ingredienser som accepteras/inte accepteras. Det ställs även krav på andel/mängd av naturliga ingredienser samt ett minimum krav av behandlade ingredienser. Detta skapar maximalt naturliga produkter. NATRUE anlitar godkända externa organisationer som sedan genomför löpande kontroller så att produkterna följer uppsatta kriterier, detta genom att kontrollera både produkt & tillverkning på plats. En om- certifiering utförs även vartannat år. www.natrue.org